torsdag 7. april 2011

Safari!!

Ja naa er det langt imellom innlegga gjen her ja ser jeg...hoffa meg....du skjoenner det at vi har faatt fiksa internett, men problemet er at vi bor saa langt oppi huttiheita at det ikke er noen dekning!Jaja, som alle andre i dette landet sier: This is africa..!

Siden sist har vi bussa litt rundt om i landet og foerste stopp var Arusha. Arusha er kjent for sine mange safari turer ettersom det ligger flere nasjonelparker i omraadet. Vi bestilte oss 4 dagers safari sammen med 4 andre studenter fra Dronning Maud. Kjempe artig aa bli kjent med noen flere norsker!! De holder til i Korrogwe - ca 4t fra Dar. I Lake Manyara, Serengeti og Ngorongoro var det utrolig mange forskjellige dyr aa se. Selv en lite dyrekjaer person som meg syntes det var spennende aa cruise rundt med hodet ut i fra en safaribil aa speide etter ville dyr som sniker bak buskene! Aper var det i fleng, og den morsomte vi saa kalte vi bare blaapung, fordi den hadde noen edlere deler som var helt knall turkise - utrolig kul fyr! Sikker paa at han dro damer ja!!

Giraffer og antiloper saa vi hordevis av. Zebra, flodhest, krokodille, ja u name it! Den foerste frysning opplevelsen fikk vi imdlertid da vi oppdaga en elefant som sto aa spiste inni et kratt. Omari, sjaafoeren vaar, stoppa bilen saa vi skulle faa tatt bilde av den, og etter noen minutter starta den aa gaa i mot oss. Fire gispende jenter holdt seg fast i taket paa bilen og var tilsynelatende beherska, men egentlig elleville naar en diger elefant sto bare 3-4 meter unna og koste seg med litt ugress!

I Serengeti saa vi de foerste loevene, men de laa bare under et tre aa slumra et stykke unna, saa det var ikke noen big deal egentlig. Foeltes mer som at vi saa det paa tv! Etter vi hadde slaatt opp teltet og satt aa slappa av litt kom en av sjaafoerne og fortalte at de hadde sett en gedigen flokk med gnuer og zebraer saa hvis vi ville se dem kunne vi kjoere en tur. Aa for en fantastisk opplevelse!! Sikkert 500 dyr som spankulerte bortetter ekrene, mens de med jevne mellomrom sende ut hoye rop til hverandre. Omari fortalte at loevene hoerte disse ropene veldig hodt, saa det kunne godt hende vi fikk se et skikkelig festmaaltid! Vi ventet i spenning og dyra ropte til hverandre og begynte aa galloppere........men nei...ingen loever aa se. Vi humpa tilbake til campingen igjen til slutt for det ble ikke noe action...:)


Dagen etterpaa punkterte vi fire ganger, kjørte nesten på en nydelig geopard og var vitne til at en 70 år gammel elefant kom for å drikke vann fra vanntanken på campingen vår! Det var enormt!! Herremin så stor han var, og følelsen av å stå bare få meter unna er helt ubeskrivelig!!:) Høydepunktet den siste dagen, var vel da vi kjørte videre inn i Ngorongoro - da var vi så heldige å få to løver spankulerende rundt safaribilene våre – det var tøft det! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar