søndag 27. februar 2011

Bursdag, bading og mobilaction

Enda en uke er over og tida her gaar farlig fort!! Planen denne uka var aa jobbe med brunfargen, men stakkers Birgitte og Hanne har ligget med magesjau i fire dager, saa har ikke blitt noen turer paa stranda. Paa torsdag hadde vi en knakende fin dag for da var det tid for bursdagsfeiring. Birgitte ble 25 aar og vi feiret dagen med fantastisk god middag paa en kinarestaurant, etterfulgt av Sangria, krone, dikt og bursdagssang paa Samaki-Samaki en fin fiskebar(samaki=fisk). Walter og Hery, to gutter som vi har blitt gode venner med, hadde kjoept to kjempe fine afrika figurer til henne, saa det var en artig overraskelse. Tilslutt dro vi paa kino- "Life as we know it" etter oenske fra bursdagsbarnet. Var en utrolig foelelse aa komme inn i kinosalen for det foeltes nesten akkurat som aa vaere hjemme! Nytt og fint, med ganske gode seter, nogenlunde lyd og bilde, mange wazungu(hvitinger) i salen, og AIRCONDITION!:) Noet hvert sekkund:)

I gaar var vi paa et badeland sammen med Walter og Hery,  'Wet n wild' skroyt av aa ha 22 vannsklier, men da vi kom dit var det kanskje fem som funka!HAHA Thats Afrika:) Men fint var det, og vi spilte vann-volley og vann-basket og svoemte omkapp og hadde det som fisken i vannet bokstavelig talt!!):):) Litt brune ble foroevrig ogsaa:)

Trafikken her er et kapittell for seg selv! Er vi riktig saa uheldige kan vi risikere aa staa i jam i 2-3 timer! Helt utrolig! Da er det ganske kjedelig at vi er avhengige av bil eller buss for aa komme oss hjem....kunne jeg forandret paa en ting hadde jeg flyttet til et hus naermere sentrum......men vi har betalt for hele perioden saa tviler paa at det blir noen forandring paa det.....

I gaar etter badelandet havnet vi i koe og vi bestemte oss for aa finne et sted vi kunne spise og drikke litt og slaa i hjel noen timer, i steden for aa sitte aa troekke i bilen.....Birgitte satt med vinduet sitt nesten halvaapent for aa faa litt luft, mens hun viste Inger-Marie noen bilder paa telefonen sin. Plutselig kommer det en haand inn og tar tak i haanda hendes, klemmer til helt hun er noedt til aa slippe telefonen, og saa loeper han av gaarde. Alt skjedde saa fort at ingen rakk aa reagere foer det var for sent....hoffameg....vi hadde hoert om at det kunne skje, og at vi skulle vaere forsiktige, og jaggu fikk vi ikke oppleve det og gitt.....herre min hatt. Ekkel opplevelse.

Skulle vise seg aa bli en skikkelig ulykkes kveld for da vi skulle hjem fikk ikke gutta start paa bilen. Proevde aa tjuvstarte, men uten hell, og de bestemte seg for aa bli med oss i en taxi hjem. Midt oppi alt styret ringte mamman til Walter og fortale at hushjelpa deres var blitt syk, saa han maatte dra aa kjoere henne paa sykehuset.......Harry kjoerte med oss i taxin hjem, men han hadde fortalt oss tidligere paa kvelden at det ikke er trygt aa vare alene i en taxi midt paa natta, saa vi tilboed han aa overnatte hos oss. Han fikk laane senga mi, mens jeg og Inger-Marie skvisa oss sammen i ei anna seng:)

Vi har faatt oss mange gode venner som er vedlig hyggelige og hjelpsomme med oss. Men selvsagt er det ogsaa uhyre mange som gjerne VIL bli venner med oss, og det skorter ikke paa frierier heller, men de tar som regel et nei for et nei, og hvis ikke er vi alltid sammen for aa hjelpe hverandre!:)

I dag blir det aa gjoere litt skolearbeid, for i morra kommer det laeree fra colleget aa skal vurdere oss...vet ikke hlt om jeg gruer meg eller hva jeg gjoer, men har veldig lyst til aa vise dem et opplegg med ungene som gjoer at de larer og er engasjerte uten bruk av pugging, kjeft og fysisk avstraffelse....faar se hva jeg koker opp i lopet av kvelden. Bryr meg ikke saa veldig hardt om hvilken karakter de gir meg egentlig, for jeg er uansett sikker paa at den jobben jeg gjoer er veldig god i norske forhold...saa faar naa bare de mene hva de vil!

Snart skal vi kjoere Dalladalla(minibuss - gammel hiace stappa med sikkert 30 svette og klamme folk! og veldig sjeldent med hvitinger som oss. helt vilt! forteller mer om det senere) hjem til Mbezi kwa yusufu......

Kwa heri!(hadet bra)

1 kommentar:

  1. Hei igjen du supersøte!!
    Du sier tia går fort. Ett godt tegn! Plutselig sitter du hjemme i Stjørdal igjen, med din Oddemann og mimrer over alle de gode minnene:)
    Mht bursdagsfeiringer er det godt for ett mammahjerte å høre at dere har lagt løpet når det gjelder feiringer(vet jo at det er fler som har bursdag og fler som liker å bli feiret;). Litt synd jeg ikke får feira med deg, men høres ut som om dere som er der greier fint å få det til allikevel...Du må hilse Birgitte, grattiss med overstått. De guttene dere er blitt kjent med, er de innfødte? Godt å høre at de passer på dere. Så hun mista telefonen sin, huff , huff. Ja det er vel lærdom i de, om en ser det sånn..
    Godt at dere tar vare på hverandre.
    Mange friere sier du.. Ja du må bærre itj prøv dæ på å bli igjæn i Afrika(gæli nok æt du vart igjæn i Trøndelag););)
    Her har vi vært syke begge to, ikke i form ennå. Fredag kommer kjøkkenet. Gleder meg stort til å få lage mat igjen. Tror jammen det blir 5 retters hver dag etter denne laaange perioden uten kjøkken. Jørgen er i Jønkøping og henter hjem Gustav, som skal bo hos oss til han finner seg en jobb og etterhvert leilighet. Han søker overalt, så blir spennende å se hvor han ender. Men vi håper jo han havner så nært som mulig selvfølgelig. Er jo koselig å ha noen i nærheten også. Vi får se. Mormor og morfar er vel hjemme fra Tenerife. Siste uka ble ikke helt go for morfar, da han fikk lumbago i ryggen og greide ikke gå. Fikk rullestoltransport på flyplassen.
    Her er fremdeles istid og masse snø. Les drittlei. Så jeg bare sier det. NYT varmen!!!Og Nyt livet der nede. SAVNER DEG MASSE, du gode jenta mi. klæm

    SvarSlett